Dubai gaat autonome drone als openbaar vervoer inzetten

In Dubai kan je vanaf deze zomer een vliegende taxi pakken. Autonoom vliegt de drone je daar dan snel de stad door.

Begin 2016 werd Chinese passagiersdrone door het bedrijf EHang gepresenteerd in Las Vegas. Die ‘personal drone’ die passagiers zelfstandig van A naar B brengt klonk toen misschien nog als toekomstmuziek, maar in Dubai vliegt hij nog dit jaar in de praktijk rond. Dat kondigde Mattar Al Tayer, hoofd van de Dubai transportautoriteit RTA, aan tijdens de World Government Summit.

Al Tayer hoopt de drones in juli beschikbaar te hebben. Hoe dat precies gaat werken is nog niet duidelijk, al lijkt het erop dat de RTA de drones als een soort openbaar vervoer of taxi wil inzetten. De autoriteit is nu ook al uitbater van het al openbaar vervoer in Dubai. Uiteindelijk willen de Verenigde Arabische Emiraten in 2030 dat minstens 25 procent van het verkeer in het land autonoom verloopt.

De EHang 184 biedt plaats aan één persoon tot 100 kilo en een klein stuk bagage. De batterij houdt het 30 minuten uit en daarmee komt het voertuig zo’n 40 tot 50 kilometer verder. De passagier kan de drone zelf oproepen en kiezen naar welke van de beschikbare landingsplaatsen bij wil, maar een commandocentrum kijkt wel mee of alles goed gaat. De passagiersdrone heeft vorig jaar ook toestemming gekregen voor testvluchten boven de Amerikaanse staat Nevada.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*