Dubai koopt 200 Tesla’s om een pionier te worden met zelfrijdende taxi’s

Dubai wil een groenere en slimmere stad worden en koopt daarom 200 elektrische auto’s van Tesla. Het gaat om Model S en de SUV van Model X.

De Tesla’s worden toegevoegd aan de vloot limousines van het gemeentelijke taxibedrijf Dubai Taxi Corporation. De auto’s zijn uitgerust met een semi-automatische piloot, zodat de bestuurders minder hoeven te doen en het veiliger is.

Het doel van Dubai is dat in 2030 een kwart van alle ritten door zelfrijdende auto’s wordt gedaan. De Weg- en Transportautoriteit RTA dat de deal met de Amerikaanse automaker sloot, is blij met de overeenkomst:

“Tesla is gekozen vanwege zijn pioniersrol bij het maken van elektrische auto’s. Het bedrijf concentreert zich op verbeteringen en creativiteit bij zelfrijdende auto’s en bij de opslag van energie”, zegt voorzitter Mattar Al Tayer van de RTA.

Afgelopen jaar ontwikkelde Tesla een hybride systeem in zonne-energie op te wekken en op te slaan in zijn auto’s.

De overeenkomst werd maandag gesloten op de dag dat Tesla begon met de verkoop van elektrische auto’s in Dubai. Het zijn daarmee de eerste stappen van de Californische autobouwer in het Midden-Oosten. Tesla heeft ook een nieuwe vestiging in Dubai geopend voor de distributie en het onderhoud van de auto’s.

Tesla wil eind dit jaar een nieuw model introduceren: Model 3. Daarvan zijn er al 373.000 besteld. Het bedrijf van Elon Musk wil die auto’s volgend jaar gaan bouwen en ligt daarbij op schema.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*