Nieuwe Lexus LS komt ook als hybride 500h

In januari was er in Detroit de wereldpremière van de gloednieuwe Lexus LS, in maart volgt in Genève de hybride variant. Het voor een limousine best wel gewaagde koetswerk van de nieuwe LS kenden we dus al, de 500h verschilt er uiterlijk niet of nauwelijks van. Maar terwijl de ‘gewone’ LS 500 het doet met enkel een door twee turbo’s gevoede 3,5 liter-V6 op benzine, krijgt de 500h dus ook een deels elektrische aandrijving. En daar moeten we het qua officiële uitleg voorlopig mee doen.

Hoe krachtig de hybride combinatie zal zijn, mogen we nog niet weten. Ter vergelijking, in de huidige 600h F levert ze 445 pk en bedraagt de CO2-uitstoot 199 g/km. Maar die nieuwe 500h wordt ongetwijfeld een heel ander verhaal, we mikken op de technologie van de ook pas geïntroduceerde LC 500h. Die coupé heeft een 3.5 V6 en een elektromotor, gekoppeld aan een viertrapsautomaat. De LC is wel maar 354 pk sterk, maar spurt toch naar 100 km/u in minder dan 5 seconden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*