Poolse autobedrijf viert vijfjarig bestaan met elektrische auto

Het Poolse Syrena gaat de groene kant op.

Syrena kennen we als het eigenwijze autobedrijf uit het Oostblok met bijzondere creaties als de Meluzyna R. Dat AK Motor, het concern achter Syrena, ook groene plannen heeft voor het merk, wordt duidelijk uit een persbericht dat de firma gister heeft gecommuniceerd.

Om het vijfjarige bestaan van AK Motor te vieren komt Syrena met een elektrische stadsauto op de proppen. Op 4 april zal de bolide worden gepresenteerd aan het het  Poolse ministerie van ontwikkeling. Op 14 juni zal het grote publiek kennis maken met de elektrische auto. Het model luistert naar de naam NIXI en is speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van een moderne stad te voldoen, aldus de Poolse autofabrikant. Vorig jaar kregen we al de eerste plannen te horen voor een elektrische auto door middel van een concept.

Het project betreft een samenwerking tussen Syrena en andere betrokken partijen. Hoe het voertuig er gaat uitzien is te zien aan de hand van de vrijgegeven renders. Hier is te zien dat het om een tweezitter gaat. In 15 minuten is de batterij voor 90 procent opgeladen en de actieradius zal meer dan 150 kilometer bedragen. Met dit elektrische voertuig willen de Polen inzetten op goedkope stadsmobiliteit.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*