Zo bruut gaan de nieuwe Formule E auto’s eruitzien

Waar de Formule 1 met hybride motoren rijdt, doet de Formule E het met volledig elektrische motoren. De sport die in het seizoen van 2014-2015 werd geïntroduceerd is gigantisch aan het groeien. Ondanks het gemis van het brute F1 geluid is de Formule E zeker de moeite waard om te kijken.

Spark Racing Technology heeft de nieuwe auto ontworpen voor het seizoen van 2018, de zogeheten SRT05e. De auto is ziet er, door middel van het strakke design, erg futuristisch uit. In het huidige seizoen van de Formule E gaat de batterij van de auto een halve race mee. Dit betekent dat er tijdens de race van auto geswitcht moet worden. Het nieuwe model van SRT brengt daar verandering in. Die moet namelijk met behulp van één 54 kilowattuur batterij het einde van de race halen. Deze batterij is gemaakt door McLaren Applied Technologies. Daarnaast is de auto ook voorzien van een cockpit luifel die voor de veiligheid van de coureur moet zorgen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*