Mercedes-Benz start proef met de Urban eTruck

Mercedes-Benz gaat dit jaar een proef starten met de Urban eTruck, haar vorig jaar gepresenteerde 25 tons elektrische truck. Zo’n twintig vervoerders gaan de eTruck testen. Serieproductie staat voor 2020 op de planning. De Urban eTruck is volgens Stefan Buchner, hoofd Mercedes-Benz Trucks, enthousiast ontvangen door de markt. “We praten nu over proefinzet van de eTruck bij 20 potentiële klanten uit de afvalsector, levensmiddelendistributie en transport. Met een proef als deze kunnen we ons gaan opmaken voor serieproductie”, aldus Buchner, die die volgende stap verwacht te zetten in 2020.

In de proef worden 18 tons en 25 tons versies van de eTruck ingezet, voorzien van koelopbouw, een gewone box of een platform. De proefbedrijven gaan de trucks twaalf maanden lang testen.

Mercedes-Benz heeft goede verwachtingen voor het segment van de elektrische trucks. De snelle ontwikkelingen van de elektrische technologie zorgt er volgens Mercedes voor dat de kosten voor de accu’s van elektrische trucks met een factor 2,5 zullen dalen tussen 1997 en 2025, van 500 euro per kw/h naar200 euro kw/h. Tegelijkertijd stijgt de energiedichtheid van de accu’s ook met 2,5 van 80 Wh/kg naar 200 Wh/kg.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*