Een Nissan LEAF opladen is kinderspel!

Er bestaan drie manieren om een Nissan LEAF op te laden. Of u nu even wilt bijladen of volledig opladen, bij u thuis of onderweg. Mogelijkheden genoeg. Kortom, uw elektrische auto opladen is echt kinderspel.

Over elektrische auto’s doen veel vooroordelen de ronde. De autonomie is te klein, er staan niet voldoende laadpalen,… Stuk voor stuk ongegronde argumenten. U kunt met een Nissan LEAF tot maximaal 250 km afleggen met één enkele laadbeurt (minder dan 10% van de elektrische auto’s legt dagelijks langere trajecten af). En oplaadmogelijkheden en laadpalen zijn er veel meer dan u zou denken.

Uw Nissan LEAF opladen in uw stopcontact thuis

Een gewoon stopcontact van 220 V – waar u om het even welk elektrisch toestel op aansluit – is de makkelijkste manier om op te laden. Het voordeel: dit vraagt geen enkele specifieke installatie. Bij uw auto zit een EVSE-kabel geleverd, maar dat is traagste manier om uw LEAF op te laden. Een volledige laadbeurt duurt ongeveer 10 uur. Al volstaat het voor veel bestuurders vaak dat ze hun auto ‘s nachts kunnen opladen. U kunt uw auto dus opladen in elk gewoon stopcontact van 220 V. Met andere woorden: bijna overal.

Uw Nissan LEAF opladen met een wallbox

Een tweede manier om uw auto op te laden, is de wallbox. Een wallbox is krachtiger – hij is 16 of 32 ampère sterk, afhankelijk van het elektriciteitsnet waarop hij is aangesloten – en staat garant voor een kortere laadtijd. Met een wallbox van 32A is uw LEAF na 5 uur weer helemaal opgeladen. Deze muurlader is ook veiliger, omdat hij zo is ontworpen dat hij de hoeveelheid energie aflevert die een elektrisch voertuig gedurende enkele uren aankan. De zekeringen kunnen dus niet springen 😉

Er zijn ook meer en meer openbare wallboxes in tankstations, bedrijven restaurants, parkings, in de stad… In ons land vindt u er nu al 500, maar tegen 2020 wil Europa er 21.000 hebben langs onze wegen.

Uw Nissan LEAF opladen aan een snellaadpaal

De ‘Fast charge’-palen vereisen een zware elektrische aansluiting. Vandaar dat u ze enkel langs wegen aantreft en nooit thuis. België telt er momenteel een kleine veertig, waarvan de meeste langs de grote snelwegen. Met een snellaadpaal laadt u de batterij van uw LEAF tot 80% op in amper 30 minuten! Het enige wat u nodig hebt is de CHAdeMO-adapter.

Ook heel makkelijk is uw laadsysteem thuis van op afstand te bedienen met uw smartphone, uw tablet of uw computer via de app; NissanConnect EV. Zo kunt u zelf bepalen wanneer u uw LEAF oplaadt, bijvoorbeeld tijdens de daluren, om van het lage elektriciteitstarief te genieten. Hadden we niet gezegd dat uw elektrische auto opladen kinderspel is?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*