Kia bezig met waterstofauto

De Zuid-Koreaanse autofabrikant doet wat een landverwant al eerder heeft gedaan.

Het was namelijk Hyundai die de markt van de waterstofauto betrad met de ix35 Fuel Cell. Samen met Toyota de enige waterstofauto’s die gewoon door de consument kunnen worden aangeschaft. Blijkbaar ziet Kia brood in deze industrie want Autocar bericht dat de Zuid-Koreaanse autofabrikant werkt aan een eigen brandstofcelauto.

Het model is op dit moment nog volop in ontwikkeling en moet eind 2021 op de markt worden gelanceerd. Het is niet duidelijk welke carrosserie Kia in gedachten heeft voor de auto. Wel zou het gaan om een compleet nieuw model, en niet zoals Hyundai een waterstofauto op basis van een bestaande auto uit het gamma.

Het zal niet de eerste waterstofauto zijn voor Kia. In het verleden had het automerk al eens een brandstofcelauto ontwikkeld. Het ging hier om de Borrego FCEV. Een SUV uit 2009. Het model heeft nooit een Europese introductie gekend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*