China bouwt 800.000 nieuwe laadstations voor EV’s

De Chinese overheid gaat dit jaar 800.000 nieuwe laadstations voor elektrische auto’s realiseren.

Dit om voldoende infrastructuur te creëren voor de enorme stijging van elektrische auto’s op de Chinese wegen.

Dit meldt Forbes.

Elektrische auto’s

De Chinese overheid installeert in totaal 100.000 publieke laadstations en 700.000 privé laadstations. Die laatste categorie bestaat uit laadsystemen voor bedrijven, openbaar vervoer en taxi’s.

De nieuwe laadstations voor EV’s komen voor het overgrote deel in grote steden en langs snelwegen te staan. Zo wordt 14.000 kilometer aan snelweg voorzien van de benodigde infrastructuur. In steden als Beijing en Shanghai moet er elke vijf kilometer een laadstation beschikbaar zijn.

De 800.000 nieuwe laadstations zorgen voor een enorme stijging van het totale aantal. Momenteel staat de teller namelijk op 150.000 laadstations. China heeft plannen om deze stijging tot en met 2020 door te zetten, zodat er genoeg capaciteit is voor een elektrisch wagenpark van 5 miljoen voertuigen.

Elektrische bussen

Niet alleen het aantal elektrische auto’s in China neemt exponentieel toe. Ook elektrische bussen zijn aan een enorme opmars bezig. In 2016 werden er maar liefst 115.700 elektrische bussen verkocht in het Aziatische land.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*