Deze Russische hoverbike ziet er gevaarlijk uit

De hoverbike Scorpion-3 heeft een eerste bemande testrit gemaakt. Dat ziet er nog niet echt uit als een ontspannen ritje.

Dat een hoverbike geen toekomstmuziek meer is, bewees YouTuber Colin Furze al: hij bouwde er vorig jaar zelf eentje. Maar deze Scorpion-3 van het bedrijf Hoversurf ziet er wel stukken fraaier uit. Ook werkt hij met vier propellers in plaats van twee. Onder elk daarvan bevindt zich een elektrische motor die wordt aangedreven door een accu.

Over de Scorpion-3 is verder niet veel bekend. Zo schrijft maker Hoversurf op zijn website niet hoe ver je ermee kunt vliegen en hoe lang de accu mee gaat. Wel zou er een maximale snelheid en hoogte worden ingebouwd om ongelukken te voorkomen. Aan het stuur van het prototype zitten pookjes om de hoverbike mee te bedienen.

Been uitsteken

Wanneer het apparaat af moet zijn en wat hij moet kosten, is nog onbekend. Hij werkt in elk geval, al zien de propellers er zonder beschermband gevaarlijk uit. Een been uitsteken is een slecht idee. Hoversurf meldt ook nog dat het in 2018 een taxidrone voor personenvervoer wil lanceren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*