Vrachtwagenbouwer MAN gooit zich op e-truck

Vrachtwagenconstructeur MAN heeft maandag in Oostenrijk een elektrische truck voor stadstransport voorgesteld. Na een eerste reeksje voertuigen volgend jaar, wil MAN tegen 2021 met serieproductie beginnen. De elektrische truck zal geproduceerd worden in de MAN-fabriek in het Oostenrijkse Steyr. Het voertuig zal eerst met een groep van handels- en logistiekbedrijven getest worden.

MAN mikt in eerste instantie op voertuigen met een batterij die worden ingezet in stadsgebieden. Een systeem met bovenleidingen, zoals sommige concurrenten testen, ziet het bedrijf niet zitten voor stadsleveringen. De truckbouwer hoopt de autonomie van de batterij te kunnen uitbreiden tot 200 kilometer. Het opladen zou een uur duren. Oostenrijk zal ongeveer een derde bijdragen van de 10 miljoen euro die in het project geïnvesteerd wordt. Bondskanselier Christian Kern was maandag in Steyr aanwezig.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*