Elektrische topsnelheid tot 140 km/u met de Lexus LS 500h

Op het autosalon van Genève zal Lexus in wereldpremière de LS 500h tonen. Vandaag kennen we al gedeeltelijke specificaties. De aandrijflijn zal overgenomen worden uit de LC 500h.

Dat is een combinatie van een 3,5 liter grote V6-benzinemotor met dual VVT-i in combinatie met twee elektromotoren. Dat zorgt volgens Lexus voor “een erg directe gaspedaalrespons wat vooral duidelijk wordt bij stop & go-verkeer”.

Via dit Multi Stage-systeem moet men aan hogere kruissnelheden elektrisch kunnen rijden en toch het motortoerental laag houden. Zuiver elektrisch haalt de wagen een topsnelheid tot 140 km/u. Het systeem gebruikt men een viertrapsversnellingsbak en door de sturing krijgt men het effect van een tientrapsautomaat om een meer lineaire acceleratie te realiseren.

Lexus heeft al aangegeven dat dit de meest efficiënte motorisatie is maar er werden nog geen exacte specificaties meegedeeld.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*