Wordt elektrische Mini in Nederland geproduceerd?

BMW overweegt om de toekomstige elektrische Mini niet in het Verenigd Koninkrijk, maar in Duitsland te produceren. Het Nederlandse Nedcar zou dan ook een deel van de productie op zich kunnen nemen.

Dat meldt het Duitse Handelsblatt, op basis van uitspraken van anonieme bronnen binnen BMW.

Elektrische Mini

Vorig jaar kondigde BMW aan in 2019 een volledig elektrische Mini op de markt te brengen. In eerste instantie zou de elektrische auto in Oxford in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd worden, maar BMW is bang dat het Verenigd Koninkrijk zijn plannen doorzet om de Europese markt te verlaten in verband met Brexit.

Daarom wordt de elektrische Mini nu wellicht in de BMW-fabrieken in Regensburg en Leipzig geproduceerd. De kans is groot dat het Nederlandse Nedcar ook een deel van de productie op zich neemt. Nedcar produceert momenteel al twee Mini-modellen voor BMW, waaronder een hybride versie van Mini Countryman.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*