Beperkte actieradius voor Honda’s eerste EV

De Honda Clarity EV, de eerste elektrische auto van het Japanse automerk, krijgt een beperkte actieradius van ongeveer 130 kilometer.

Elektrische auto

De Honda Clarity is inmiddels al als plug-in hybride en waterstof-brandstofcel auto op de markt verschenen. De volledig elektrische variant wordt hier naar verwachting in 2018 aan toegevoegd.

Volgens Honda is de lage actieradius een onvermijdelijk gevolg van de keuzes die het automerk moest maken. De elektrische Clarity moet namelijk net zo groot worden als zijn oudere broertjes (een mid-size sedan), maar mag niet meer kosten dan $ 35,000. Hierdoor heeft Honda geen financiële ruimte meer om de auto uit te rusten met een groter accupakket.

Ter vergelijking: de Chevrolet Bolt, die momenteel op de Amerikaanse markt verkrijgbaar is, heeft een actieradius van bijna 400 kilometer. De Nissan Leaf had in 2010 al een actieradius die vergelijkbaar is met die van de Honda Clarity.

Hoop voor Honda

Het automerk verwacht dat consumenten die de overstap naar elektrisch vervoer maken altijd een keuze moeten maken tussen de actieradius, de prijs en de afmetingen van een elektrische auto. Zo heeft de Chevrolet Bolt een groot bereik en is betaalbaar, maar tegelijkertijd een kleine auto. De Tesla Model S en Model X zijn groot én hebben een groot bereik, maar er hangt tevens een groot prijskaartje aan.

Honda verwacht dankzij de afmetingen van de Clarity en de betaalbare prijs toch een markt aan te kunnen snijden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*