VIDEO-Ford bedenkt concept met zelfrijdende bus en bezorgdrone

Ford introduceert virtueel ‘Autolivery’. Een bezorgservice die bestaat uit een zelfrijdende bus en een drone die de pakjes bezorgt.

Autoconcern Ford heeft op het Mobile World Congress in Barcelona via een virtual-reality-bril een concept laten zien waarbij zelfrijdende auto’s gecombineerd met drones pakketjes bezorgen. Een bezorger is daarbij geheel overbodig.

Zelfrijdende busjes

Bij het gebruik van alleen drones is de kans aanwezig dat de eindbestemming niet wordt bereikt omdat ze maar kort in de lucht kunnen blijven. Drones vervoeren met een zelfrijdende bus lost dit probleem volgens Ford op. De drones worden dan alleen gebruikt voor bestemmingen waar een auto niet kan komen, zoals een hoog gebouw.

Autolivery van Ford

Ford noemt het concept van de zelfrijdende bus ‘Autolivery’. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gaf het autoconcern een voorproefje via een virtual-reality-bril.  Autolivery is nog toekomstmuziek, al is Ken Washington, vicepresident van Research and Advanced Engineering bij Ford positief: “Hoewel de scène die we tonen nog niet mogelijk is, geeft Autolivery wel een idee van hoe ons onderzoek naar vervoer ons leven kan verbeteren in een duurzame ‘Stad van Morgen’.”

Stad van Morgen

In deze Stad van Morgen wordt vooral gewerkt aan oplossingen voor uitdagingen binnen het vervoer van steden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan files en luchtvervuiling. “Wegen kunnen omgezet worden in groene ruimtes en parken, waardoor het leven een betere kwaliteit krijgt en gemeenschappen gezonder worden”, aldus Washington.

Aan autonome auto’s werkt Ford al even. De bedoeling is dat de eerste commerciële applicaties voor deze auto’s, bijvoorbeeld het delen van een ritje of het afleveren van een pakketje, in 2021 af zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*