VIDEO – Startup Embark wil ook al autonoom rijden

Daimler, Uber, en nu weer het Californische bedrijf Embark: allemaal zijn ze druk bezig met het opzetten en verfijnen van de autonoom rijdende truck.

Embark kreeg onlangs van de staat Nevada toestemming om met hun aangepaste Peterbilt te gaan testrijden. Dat doet Embark nu dus volop, met een combinatie die is volgepakt met radars, camera’s en Lidar sensoren (waarbij Lidar staat voor light detection and ranging). Door de truck veel te laten rijden leert hij als het ware de wereld om hem heen en kan hij zijn toekomstige gedrag baseren op wat hij eerder heeft meegemaakt. Deze vorm van Artificial Intelligence wordt momenteel veelvuldig toegepast, en dus ook bij Embark. “We willen er naar toe dat onze truck geheel zelfstandig van de oprit naar de afrit van de snelweg kan rijden, zonder enige menselijke input”, aldus Embark CEO Alex Rodrigues.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*