VIDEO-Uniek stadsvoertuig van Toyota maakt werelddebuut

Toyota heeft de i-Tril Concept onthuld op de Geneva Motor Show. Het unieke elektrische voertuig, enigszins vergelijkbaar met de Renault Twizy, dient als alternatief voor auto’s en openbaar vervoer in middelgrote steden.

Verstedelijking

Toyota stelt dat er in de toekomst een gestage groei van bebouwde gebieden rondom metropolen zal plaatsvinden. De i-Tril Concept is specifiek ontwikkeld voor deze stedelijke gebieden, waar voertuigen vooral gebruikt worden voor kleine afstanden, bijvoorbeeld om kinderen naar school te brengen of de boodschappen te doen.

Of het voertuig daadwerkelijk op de markt zal verschijnen, is vooralsnog onbekend.

Elektrisch en zelfrijdend

De stadsauto, die slechts 600 kilo weegt, is volledig elektrisch en Toyota beoogt een actieradius van 200 kilometer. Ook is de auto in staat om autonoom te rijden.

De i-Tril beschikt daarnaast over ‘Active Lean Technology’, wat inhoudt dat de vooras van het voertuig leunt in de richting van de bocht die genomen wordt. De achteras van het voertuig blijft te allen tijde kaarsrecht op de weg staan. Volgens Toyota verhoogt dit het rijplezier aanzienlijk.

Om het rijplezier verder te verhogen, beschikt de i-Tril niet over gas- en rempedalen, maar wordt de auto bestuurd met de handen, vergelijkbaar met het besturen van een auto in een videogame.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*