Omzet Fastned is verdrievoudigd in 2016

De omzet van laadpaal-exploitant Fastned groeide het afgelopen jaar fors. De opbrengst van 227.613 euro is driemaal hoger dan een jaar eerder. Winst wordt echter niet gemaakt. Onder de streep komt het bedrijf uit Amsterdam zo’n vijf miljoen euro te kort. Toch is de directie positief over de toekomst, omdat de markt voor elektrisch rijden groeit.

Dat blijkt volgens Fastned niet alleen uit hun eigen cijfers, maar ook uit de toename van het aantal volledige elektrische voertuigen. Dat steeg vorig jaar van 9.368 naar 13.105 auto’s. De verwachting is dat dit aantal verder toeneemt de komende jaren, onder meer door het afbouwen van de fiscale stimulering voor semi-elektrische auto’s. Over het gehele jaar ‘tankten’ 3.177 klanten gezamenlijk 460.783 kWh stroom bij Fastned.

Ruim vijftig locaties

Het bedrijf is bouwer en exploitant van geelgrijze snellaadstations langs Nederlandse rijkswegen. Het heeft de concessies verkregen voor 201 verzorgingsplaatsen langs snelwegen en heeft inmiddels ruim vijftig locaties gerealiseerd. Ook werkt Fastned aan laadstations aan het onderliggende wegennet, waarvan de eerste is geopend in Den Haag. Tevens bekijken de Amsterdammers de mogelijkheden voor het bouwen van een shop bij hun laadstations. Ze stuiten daarbij echter op weerstand van de overheid, die terughoudend is met het verlenen van vergunningen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*