Chinese startup toont zelfrijdende conceptauto

Deze conceptcar rijdt elektrisch en autonoom. Hij moet in 2020 te koop zijn.

Het Chinese NIO toonde zijn autonome personenauto op het festival SXSW in Texas. NIO liet zijn EVE zien, een elektrische conceptauto die 670 kilometer op een volle acculading moet kunnen rijden. Helemaal autonoom. De startup belooft dat er 320 kilometer bij komen dankzij draadloos opladen binnen tien minuten. Daarom ligt de focus van het bedrijf ook voor een groot deel op de binnenkant van de auto, zoals stoelposities en infotainent. De ruiten van de conceptcar doen dubbel dienst als displays voor entertainment tijdens het rijden.

NIO is van plan om EVE van een virtuele assistent te voorzien genaamd NOMI. Deze assistent is de chauffeur en inzittenden kunnen er tegen praten om verschillende taken uit te voeren. Overigens is het ook mogelijk om het stuur over te nemen en de auto zelf te besturen. De auto zou rond 2020 in de verkoop moeten gaan in de Verenigde Staten. Tegen die tijd zal het ontwerp van de auto er mogelijk weer iets anders uit zien.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*