Honda: ‘Twee derde van verkochte auto’s in Europa wordt elektrisch’

Katsushi Inoue, COO van Honda Europa, heeft tijdens de Geneva Motor Show Honda’s ‘Electric Vision’ uit de doeken gedaan. In deze visie beschrijft Honda een toekomst, waarin twee derde van alle verkochte auto’s in Europa elektrisch wordt aangedreven.

Dit moet in 2025 al het geval zijn. Dat meldt Honda in een persbericht.

Europa

Honda laat met deze doelstelling zien dat het bedrijf Europa als belangrijkste markt ziet voor de transitie naar elektrisch vervoer. Inoue: “We gaan Honda’s wereldwijde innovatiemiddelen inzetten om de transitie naar elektrisch vervoer te versnellen. Daarbij introduceren we een volledig portfolio van geavanceerde, elektrische aandrijvingen voor de Europese klant.”

Hybride aandrijving

In eerste instantie leidt deze doelstelling tot de uitrol van verschillende hybride auto’s. Honda’s eerste hybride model gaat in 2018 in de verkoop. Daarnaast worden plug-in hybride auto’s en volledig elektrische auto’s beschikbaar voor Europese klanten.

Waterstofauto’s

Ook zet Honda in op duurzame waterstofauto’s. Zo introduceert het automerk een Honda Clarity op waterstof (zie foto) tijdens de Geneva Motor Show. Deze waterstofauto moet een actieradius van 700 kilometer krijgen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*