Tesla’s onaangekondigde Model Y komt tot leven

We weten al een tijdje dat Tesla met de Tesla Model Y komt, een op de Model 3 gebaseerde crossover. Maar hoe gaat de elektrische auto er uit zien? Een concept foto geeft daar alvast een voorlopig antwoord op.

Maak kennis met de Tesla Model Y

Elon Musk heeft grootse plannen voor Tesla. Het begon allemaal met een vrij bescheiden strategie. Tesla bracht eerst de Roadster uit, om daarmee de ontwikkeling van de Model S te financieren. Vervolgens was het de bedoeling dat de opbrengst van de Model S weer gebruikt zou worden voor het ontwerpen en produceren van de Model 3.

Het opvallend grote succes van de Tesla Model S bracht verandering in de plannen van Tesla. Eind 2015 werd de Model X uitgerold. Fans van de Model 3 hoeven echter niet te treuren, want de Model 3 wordt later dit jaar al geleverd.

Ondertussen zitten de ontwerpers van Tesla niet stil. Musk is namelijk van plan om een crossover uit te brengen, gebaseerd op de Model 3: de Tesla Model Y. Dat bevestigde de miljardair anderhalf jaar geleden op Twitter.

Voorlopig is Tesla honderd procent gefocust op de massaproductie van de Model 3. Dat weerhoudt fans er echter niet van om te speculeren. Autocar bracht onlangs een interessant concept uit van de Tesla Model Y. Houdt er dus rekening mee dat het hier puur om een creatieveling gaat die zijn fantasie los laat. Toch zouden wij er zeker vrede mee hebben als de Model Y er zo uit gaat zien!

S3xy

Tesla’s plannen zijn door het grote succes van de elektrische auto’s dan misschien aangepast, maar toch spellen de auto’s van het merk nog steeds ‘sexy’. Check: Model S, 3, X en dus Y. De Model 3 heette aanvankelijk de Model E, tot Ford ingreep en Tesla de naam moest aanpassen. Zonde van een mooi woordgrapje!

De toekomst van Tesla lijkt er in ieder geval rooskleurig uit te zien. Musk gelooft niet in vliegende auto’s, maar heeft zeker ambitieuze plannen. Hij wil in ieder geval een pickup truck uitbrengen, zo onthulde hij vorig jaar. Ondertussen kijken wij nog eens verlekkerd naar de Model Y render.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*