Drie elektrische Volkswagens tussen nu en 2023

De plannen van Volkswagen met elektrische auto’s krijgen steeds meer vorm. In 2020 verschijnt het eerste nieuwe model en in de jaren erna volgen er meer.

De belofte van Volkswagen om met een lijn van elektrische modellen te komen wordt binnen een aantal jaar ingelost. De I.D. Concept die het merk vorig jaar op de autosalon van Parijs presenteerde is nog maar het begin. Het productiemodel van deze auto komt zoals beloofd in 2020, als eerste van de nieuwe modellijn.

Automotive News meldt dat Volkswagen volgende maand op de autoshow van Shanghai een studiemodel van een elektrische SUV presenteert. Die concept car is de directe voorbode van een productiemodel dat in 2021 of 2022 op de markt komt. Het derde concrete model kondigde Volkswagen begin dit jaar al aan op de autoshow van Detroit, in de vorm van de I.D. Buzz Concept. Van deze auto komt de productieversie in 2022.

Volkswagen maakt haast met de introductie van elektrische auto’s. Dat doet het merk vanwege de steeds strenger wordende emissie-eisen in Europa en China. Door in China op grote schaal elektrische modellen te produceren kunnen dezelfde auto’s in Europa goedkoper worden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*