BMW krijgt toestemming om FE-aandrijflijn te maken

BMW mag met ingaan van het seizoen 2018-’19 aandrijflijnen leveren voor de Formule E, zo werd dinsdagmiddag bekend. De FIA maakte een lijst van negen fabrikanten bekend die de teams in het vijfde, zesde en zevende seizoen van de elektrische raceklasse mogen voorzien. Het vijfde seizoen, dat in de herfst van 2018 zal starten, kenmerkt de eerste jaargang waarin rijders nog slechts één wagen hoeven te gebruiken.

Van de bestaande teams hebben ABT, DS Virgin, Jaguar, Mahindra, NextEV NIO, Renault en Venturi goedkeuring gekregen van de internationale autosportfederatie om aandrijflijnen te leveren – BMW, dat momenteel al samenwerkt met Andretti Autosport gaat vanaf medio 2018 officieel door het leven met een fabrieksstatus. Penske Autosport wordt eveneens genoemd op de lijst van de FIA: de Amerikaanse formatie is al betrokken bij de Formule E dankzij de stal van Dragon, die door de zoon van Roger Penske wordt gerund.


“De Formule E is momenteel met haar derde seizoen bezig, en het heeft zich nu al opgewerkt tot een van de meest interessante en innovatieve raceklassen ter wereld”, sprak FIA-president Jean Todt op de website van de autosportbond. “Het goedkeuren van de aandrijflijnen, die met ingang van seizoen vijf mogen worden gebruikt is een significante stap, aangezien deze wagens twee keer zo lang mee moeten gaan.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*