Just Cargo wil ‘Uber voor fietskoeriers’ worden

Het Nederlandse bedrijf Just Cargo lanceert een app voor fietskoeriers in Amsterdam. Via de app kunnen bedrijven fietskoeriers oproepen, die pakketten voor ze kunnen bezorgen. Het concept is vergelijkbaar met taxiservice Uber.

Just Cargo start in mei met een pilot en hoopt door middel van de app autoverkeer en files in de hoofdstad terug te dringen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Fietskoeriers

Eerder lanceerde Just Cargo al een app om klanten en chauffeurs bij elkaar te brengen. De uitbreiding met een app voor fietskoeriers is volgens directeur Michiel van den Boogaart een logische vervolgstap. “Het inzetten van fietskoeriers past bij ons streven het aantal onnodig verreden autokilometers terug te dringen. Voor de pilot hebben we voor Amsterdam gekozen, omdat we merken dat klanten daar eerder bereid zijn om nieuwe en innovatieve diensten uit te proberen,” zegt hij in het persbericht.

Iedereen met een fiets kan zich aanmelden bij de app en als fietskoerier aan de slag.

Just Cargo

Just Cargo heeft als doel om het aantal gereden kilometers door transport terug te dringen. Daarnaast zijn bedrijven 30 tot 40 procent goedkoper uit dan bij traditionele koeriersdiensten, stelt Just Cargo. Just Cargo hanteert bij de aanmelding dezelfde screening als bij autokoeriers en eist bijvoorbeeld een VOG-verklaring.

Klanten en chauffeurs bij elkaar brengen

Just Cargo wil met zijn platform koeriers en klanten bij elkaar brengen. Inmiddels hebben ruim 300 mensen en 100 bedrijven zich aangemeld.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*