Vlaanderen en Nederland akkoord over transportkabel Borssele

Vlaanderen en Nederland hebben een overeenkomst bereikt over de veilige inbedding van een onderzeese stroomkabel. De kabel loopt door de Westerschelde en is bedoeld om windparken voor de kust van Borssele aan te sluiten op het elektriciteitsnet aan wal. De kabel wordt tussen 2019 en 2020 in gebruik genomen.

De Vlaamse en Nederlandse overheden, Havenbedrijf Antwerpen en Tennet gingen de afgelopen tijd intensief met elkaar in gesprek over de inbedding van de stroomkabel en kwamen gezamenlijk tot een oplossing. Met deze overeenkomst zijn alle hordes genomen en gaat de realisatie van het project onherroepelijk van start. Dat meldt Tennet in een persbericht.

Havenbedrijf Antwerpen

Havenbedrijf Antwerpen had zijn twijfels over de stroomkabel, omdat het een goede toegankelijkheid van de haven in de weg zou zitten. Met de nieuwe oplossing heeft het havenbedrijf echter geen problemen.

Tennet CEO Mel Kroon: “Intensief en constructief overleg heeft geleid tot het wegnemen van de ongerustheid van de Haven van Antwerpen met betrekking tot de scheepvaart naar de haven. Hierdoor kan Tennet verder met de bouw van de netaansluitingen voor de windparken op zee bij Borssele, die wereldwijd veel aandacht krijgen.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*