Lof uit Europa, China en VS voor elektrische bussen Eindhoven

Lof uit Europa, China en VS voor elektrische bussen Eindhoven.

Journalisten van buitenlandse kranten schreven na een bezoek aan Eindhoven met bewondering over de elektrische stadsbussen van Hermes. Een Franse krant noemde Eindhoven in de kop Europees kampioen met elektrische bussen.

Een Noorse delegatie was niet alleen geïnteresseerd in de bussen, maar ook in de aanbestedingstactiek van de provincie. Die tactiek heeft de investering mede mogelijk gemaakt.

De stadslijnen in Eindhoven en Helmond kunnen volledig voorzien worden van elektrische bussen door de ontwikkeling van een snelle laadtechniek en een vernieuwd roulatiesysteem. Nog nooit eerder werd dit op deze schaal gerealiseerd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*