Mijlpaal voor Eneco: 100 megawatt aan zonne-energie

Eneco heeft deze maand een bijzondere mijlpaal bereikt: het energiebedrijf heeft nu een geïnstalleerd vermogen aan zonne-energie van meer dan 100 megawatt.

In totaal installeerde Eneco meer dan 420.000 zonnepanelen in België, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt het energiebedrijf in een persbericht.

Zonne-energie

Eneco is in België zelfs de grootste producent van zonne-energie. Het bedrijf installeerde hier meer dan 250.000 zonnepanelen, op een totale oppervlakte van 4.000 hectare. Eneco verwacht dat er tot en met 2020 nog eens 100.000 zonnepanelen bij komen.

Ook in Nederland werden grote zonneprojecten gerealiseerd, bijvoorbeeld in samenwerking met de gemeente Ameland. Daarnaast plaatste Eneco zonnestroominstallaties op de daken van pakketsorteercentra van PostNL, het stadion van Ado Den Haag, sportcentrum Papendal en het Nationaal Militair Museum in Soest.

Slimme opslag

Paul Minjauw, directeur solar & storage bij Eneco, in het persbericht: “Met deze opwekcapaciteit leveren we voornamelijk rechtstreeks groene stroom aan de bedrijven waarmee we samenwerken. Ons doel is om dit verder uit te breiden en nieuwe zonneparken te combineren met slimme opslag. Op deze manier kunnen bedrijven en gezinnen de overtollige zonne-energie opslaan in de batterijen, waardoor ze die ook zelf weer kunnen gebruiken wanneer de zon niet of niet genoeg schijnt. Zo vragen ze nog minder energie van het net.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*