Hoogvliet test Zelfrijdende Winkelwagen in bezorggebied Ypenburg

Sinds juni 2016 bezorgt supermarktketen Hoogvliet bestellingen aan huis in het marktgebied van de Haagse wijk Ypenburg. Hiervoor gebruikt Hoogvliet snelle, stille elektrische tuk-tuks. Vanaf aanstaande zaterdag komt hier een nieuwe, nog snellere thuisleverservice bij: ‘Ab’.

‘Ab’ staat voor Autonome bezorgservice en het is Hoogvliets nieuwste innovatie op het gebied van bezorgen en ontzorgen. ‘Ab’ is een winkelwagen voorzien van radar- en Kinect camera’s en vindt zijn weg naar het afleveradres dankzij GPS-tracking. Een technisch hoogstandje, dat de bestelde boodschappen binnen het uur in de keuken brengt (ook op zondag), zonder dat er dure bezorgdiensten aan te pas komen.

De eerste testritten met ‘Ab’, de zelfrijdende winkelwagen, zijn inmiddels achter de rug en de reacties overtreffen de verwachtingen. “Dit heeft er mede voor gezorgd dat we snel wilden starten met een live pilot”, laat Sebastiaan van Duijn (e-commerce manager bij Hoogvliet) weten. “Deze innovatie rollen we samen uit met Stephan Gielen, bedrijfsleider van Hoogvliet Ypenburg. Het kansrijke marktgebied maken Ypenburg de ideale pilot-locatie. ’Ab’ sluit naadloos aan op ons streven naar innovatie en het verbeteren van het winkelgemak van de klant. Hoogvliet loopt hiermee graag voorop; zo waren wij in de jaren ’90 de eerste Nederlandse supermarkt met elektronische prijslabels.“

Tijdens de pilot zal ‘Ab’ voorzien zijn van een klep die met een persoonlijke code wordt afgesloten. Wanneer ‘Ab’ vlakbij de bestemming is, krijgt de klant een push bericht met hierin de code om ‘Ab’ te openen. Sebastiaan van Duijn: “We willen voorkomen dat voorbijgangers bestelde artikelen uit de zelfrijdende winkelwagen halen. Uiteraard is iedereen heel benieuwd naar de reacties, zowel van onze klanten als voorbijgangers op straat. Het zal in eerste instantie wel een apart gezicht zijn om ‘Ab’ zelfstandig te zien rondrijden. Maar wij geloven dat, net als bij de zelfrijdende auto’s, het slechts een kwestie van tijd is voordat men gewend is aan dit nieuwe straatbeeld.”

Klanten die interesse hebben om direct deel te nemen aan de test met ‘Ab’ in Ypenburg kunnen zich via de website van Hoogvliet aanmelden (www.hoogvliet.com/abservice ). Zij ontvangen een e-mail wanneer hun adres is toegevoegd aan de testomgeving. In eerste instantie zijn er 500 adressen beschikbaar. Bij veel interesse is er de mogelijkheid om op zeer korte termijn het bezorggebied van ‘Ab’ uit te breiden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*