Chinezen nemen belang in Tesla

Het Chinese internetconcern Tencent is in alle stilte ingestapt in het kapitaal van de Amerikaanse producent van elektrische wagens Tesla. Dat blijkt uit een document van beurswaakhond SEC. De Chinezen hebben een belang opgebouwd van vijf procent.

Tencent, eigenaar van de WeChat-berichtenapp, betaalde 1,8 miljard dollar voor 8,17 miljoen aandelen van Tesla. Dat maakt van de Chinese internetreus de op vier na grootste aandeelhouder van het bedrijf van oprichter en tech-miljardair Elon Musk.

Tesla heeft vorige maand vers kapitaal opgehaald met het oog op de lancering van zijn ‘Model 3’-sedan, die de eerste elektrische auto van Tesla moet worden bedoeld voor de massamarkt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*