Daimler focust op emissievrij rijden

Autofabrikant Daimler investeert de komende jaren 10 miljard euro in de uitbreiding van zijn elektrische portfolio. Tegen 2022 zullen er van Daimler meer dan tien nieuwe elektrische auto’s in serie op de markt zijn.
Dat maakte Daimler-topman Dieter Zetsche gisteren in Berlijn bekend op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.
Zetsche schetste daarbij de transformatie van de auto-industrie in termen van schijnbare tegenstellingen: elektrisch rijden tegenover de verbrandingsmotor, autonoom rijden tegenover rijplezier, autobezi tegenover autogebruik. Toch ziet Zetsche daarin geen tegenstelling. Hij is ervan overtuigd dat mobiliteit in groeiende mate veelzijdig wordt. “We moeten het ene doen, zonder te stoppen met het anderen. Daarom versterken we beide: het nieuwe en het oude.”


Emissievrij
Zetsche belooft dat Daimler al het mogelijke zal doen om CO2-uitstoot te verminderen. Efficiënte verbrandingsmotoren zullen een belangrijk deel van de oplossing blijven in de transitieperiode naar een emissievrije toekomst, net als hybride technologie.
Technologisch leiderschap
In 2015 introduceerde Daimler het Leadership 2020-project, waarin de autofabrikant zijn technologisch leiderschap claimde. Dit leidt er mede toe dat Daimler de pioniersgeest binnen het bedrijf aanmoedigt. Zetsche daarover: “We zijn geen uitvinders omdat we dat moeten, maar omdat we dat willen zijn.”
Voor 2017 verwacht Daimler voor Mercedes-Benz een licht hogere autoverkoop tot een nieuw record, dankzij een portfolio dat nog nooit zo uitgebreid was.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*