Fris design, volledig elektrisch: custom e-bike uit Frankrijk

Love ’em or hate ’em: de opkomst van de elektrische bike is gaande. Vrijwel altijd is het design bijzonder smaakgevoelig en daardoor perfect voer voor discussies. Zo ook deze motor, die door z’n Franse scheppers van Essence Motocycles uit Lyon, tot ‘e-raw’ is gedoopt.

Het idee achter de motor? Nieuwe technieken combineren met ouderwetse craftsmanship in een minimalistisch doch gedurfd jasje. Wat opvalt is dat het complete design zich heeft ontwikkeld vanuit het middenframe, waar de accu huist.

Houten zadel

De eye catcher, en direct ook het meest smaakgevoelige deel van de motor, is natuurlijk het houten zadel. Een opvallende, bewuste keuze om twee redenen. Eén om een visueel statement te maken, twee om het ontbreken van de benzinetank te benadrukken. Het zadel is gemaakt op basis van dezelfde technieken die ook worden toegepast bij het vormen van een surfboard. Je verwacht het niet, maar hij schijnt aangenamer te zitten dan je verwacht.

Elektrisch

Het battery management system van Elektromotus is goed voor een afstand van 185 kilometer en kan opgeladen worden in een half uur. Minstens zo belangrijk: de accu is compact en daardoor makkelijker te verwerken in het frame. Op het stuur kun je een smartphone koppelen, waarmee je via een app alle statusinformatie kan oproepen.

De topsnelheid is 155 km/h, een sprint naar 100 km/h doet ‘ie in 3.5 seconden. Kosten? Ruim 55.000 euro. Wat denk jij; een blijvertje of toch niet zo’n succes?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*