VIDEO-Helmet Brake Light: slimme motorhelm voor een veilige ride

Maak kennis met de Helmet Brake Light, een gadget die je motorhelm in een klap slim maakt. Eindelijk veilig de weg op dankzij je eigen slimme motorhelm.

Helmet Brake Light: veilig afremmen met een slimme motorhelm

Je ziet op de snelweg vaak motoren voorbij scheuren, terwijl je zelf rustig in de auto zit. Je zal niet de enige zijn die het op is gevallen hoe ontzettend kwetsbaar motorrijders zijn. Een foutje, een moment van onoplettendheid, en ze kunnen van hun motor afvliegen. Dat soort situaties ontstaan meestal wanneer motorrijders bijvoorbeeld netjes willen afslaan, maar een auto dat niet doorheeft.

Het is namelijk lastig om dat soort dingen op een motor aan te geven. Je hebt geen gigantische knipperlichten en iets waarmee je aan kunt geven dat je gaat remmen. Hoe geef je met je armen aan dat je gaat remmen, als chauffeurs überhaupt al je armen kunnen zien? Een lullig lampje op je motor helpt ook niet.

Gelukkig zijn motorrijders niet vies van handige gadgets. Ontwikkelaars hebben namelijk een speciale motorhelm ontworpen die dit soort problemen op gaat lossen. Maak kennis met de Helmet Brake Light. Je hoeft enkel te rijden zoals je normaal doet. Het licht op de achterkant van je helm wordt automatisch feller wanneer je gaat remmen. Een duidelijk teken.

Het toffe aan deze innovatieve oplossing is dat je geen nieuwe helm hoeft te kopen. Met behulp van magneten kun je de slimme lichten op elke motorhelm bevestigen, zonder de helm zelf te beschadigen. Bovendien zijn er geen vervelende draadjes, lompe sensoren of een verplichte bijbehorende app voor op je smartphone. Voilà: een slimme motorhelm.

Wij zijn fan van verbonden gadgets, maar soms heb je geen tijd voor al dat gedoe. It just works. Ondertussen kun jij je focussen op waar het echt om draait: het motorrijden. De campagne voor de Helmet Brake Light is van start gegaan op Indiegogo. Je kunt er al een bemachtigen voor 99 dollar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*