Ferrari denkt na over Formule E; “We moeten..”, maar Vettel niet: “Ik vind het niets”

Met de lancering van de Formule E in 2013 gaf Scuderia Ferrari F1-coureur Sebastian Vettel al aan de klasse “helemaal niets” te vinden en hij is dan ook geen fan. Liever ziet de viervoudig Formule 1 wereldkampioen de terugkeer van de V12 krachtbron. Dit in tegenstelling tot zijn werkgever. Die heeft een andere mening over het kampioenschap en overweegt zelfs een overstap in de toekomst naar deze tak van autosport.

In de FIA publicatie ‘Auto’ zei Ferrari-baas Sergio Marchionne dat hij denkt dat de Scuderia op de een of andere manier “moet” participeren in het elektrische single-seater kampioenschap. “We moeten betrokken raken bij de Formule E omdat elektrificatie via hybride een deel van de toekomst is”, zei Marchionne. “Een gang naar de Formule E is in harmonie met de veranderingen van het type motoren die gebruikt worden in Ferrari auto’s. Hybridisatie is cruciaal voor Ferrari. Je kunt niet ontkennen dat de regelgeving ons onder druk zet, maar we kunnen die doelen op een andere manier bereiken. De uitdaging is er om het voordeel te halen uit de hybridisatie, niet in termen van lagere emissie, maar ook prestatie. We hebben al een hybride sportauto ontwikkeld, La Ferrari, in toekomstige Ferrari modellen zullen we nieuwere technieken gebruiken net als het elektriseren.” Marchionne’s commentaar volgt op het moment dat de Formule 1 begint te werken aan de regels over de krachtbron voor seizoen 2021 en daarna.

In het verleden zei Ferrari niet deel te nemen aan de Formule E, tenzij de technische reglementen zouden worden versoepeld. Zodat fabrikanten een grotere vrijheid hadden om auto’s te ontwikkelen. Ook was er kritiek op de huidige structuur in de race, zoals het wisselen van auto’s door de coureurs op de helft van de raceafstand.

Vorige week werd bekend gemaakt welke fabrikanten zullen deelnemen aan het vijfde kampioenschap dat begint in 2018. Renault, BMW, Jaguar, DS Automobiles, Penske, Mahindra, ABT, Venturi en NextEV hebben allemaal toestemming voor deelname. De raceklasse zal dan gebruik maken van de nieuwe standaard batterijen, ontwikkeld door McLaren Applied Technologies. Deze moeten de noodzaak elimineren van het halverwege de race wisselen van de bolides.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*