Arriva en provincie Zuid-Holland ondertekenen uitvoeringsovereenkomst elektrische bussen

Vanaf deze zomer rijdt Arriva op lijn 10 in de Dordtse binnenstad met een elektrische bus. Woensdag ondertekenden de provincie Zuid-Holland en Arriva hiervoor officieel een overeenkomst.

Bij het Stadskantoor stond een voorbeeld van het type bus dat hier gaat rijden. Deze bussen zijn stil, licht en schoon. Daarmee verbetert de luchtkwaliteit en vermindert de trillinghinder in het centrum. Ook in Gorinchem rijden straks e-bussen. De bussen zijn vanwege de lagevloerconstructie bij de deur optimaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens.

Arriva rijdt sinds 2011 al met hybride bussen in Dordrecht. Met de komst van de elektrische bussen wordt het openbaar vervoer in Dordrecht en Gorinchem nog duurzamer.

Op de foto: Rik van der Linden (wethouder Dordrecht), Hans Tanis (regionaal portefeuillehouder), Floor Vermeulen (gedeputeerde provincie Zuid-Holland), Hans Freije (wethouder Gorinchem) en André Cnossen (directeur Operations Arriva Nederland).

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*