Verzekeringsmarkt bij zelfrijdende auto nog meer op de schop

Dat de komst van de zelfrijdende auto de verzekeringsmarkt compleet zou veranderen, was al bekend. Maar de omwenteling is nog groter dan verwacht.

Een verzekering is ook bij een zelfrijdende auto essentieel, maar als dit type eenmaal geïntroduceerd wordt op de markt dan verandert dit de verzekeringswereld aanzienlijk.

Niet alleen omdat er rekening gehouden moet worden met andersoortige ongelukken en premies, maar ook omdat de verzekeraars zelf een ander gezicht aannemen. Dat meldt Investor’s Business Daily op basis van een rapport van Morgan Stanley and Boston Consulting Group.

“Omdat de tech-giganten veel informatie kunnen verzamelen via hun software over klanten, zijn zij mogelijk in staat om een competitieve en op maat gemaakte verzekering aan te bieden”, zo vermeldde het Consulting-rapport.

Dit betekent wel dat het landschap er compleet anders uit gaat zien. “De globale autoverzekeringsmarkt, ter waarde van 400 biljoen dollar, zal nieuwe spelers kennen”, aldus de Consulting-groep. Deze verwacht dat deze “verstoorders” 20 procent van de markt zullen opeisen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*