Formule E: Eerste punten in Mexico voor de Jaguar I-TYPE van Panasonic Jaguar Racing

Panasonic Jaguar Racing heeft de eerste punten in het FIA Formula E–kampioenschap in de wacht gesleept. Tijdens de vierde race van het seizoen in Mexico-Stad eindigden coureurs Mitch Evans en Adam Carroll respectievelijk op de vierde en achtste positie, goed voor 16 punten in totaal en de beste finishposities tot nu toe. In het teamklassement staat Panasonic Jaguar Racing nu op de negende positie.

De twee exemplaren van de Jaguar I–TYPE vertrokken van de tiende en elfde startpositie en vonden snel een constant tempo op het warme en stoffige circuit in het hart van Mexico–Stad. Zowel Mitch Evans als Adam Carroll hielden het hoofd koel en wisten diverse tegenstanders te passeren met als resultaat de beste finishposities ooit sinds het debuut van het raceteam.

Volledig elektrische formulewagens
FIA Formula E is het eerste wereldkampioenschap voor volledig elektrische formulewagens. Het kampioenschap telt in totaal veertien races en vindt plaats op twaalf spannende stratencircuits op vijf continenten. Panasonic Jaguar Racing neemt sinds oktober 2016 deel aan het kampioenschap. De Nederlander Ho–Pin Tung is onderdeel van Panasonic Jaguar Racing en verricht belangrijk testwerk. Het FIA Formule E–kampioenschap past binnen de strategie van Jaguar. Het merk introduceert medio 2018 de eerste volledig elektrische Jaguar ooit: de Jaguar i–PACE.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*