Porsche en Audi gaan samen optrekken

Audi en Porsche gaan nauwer samenwerking. Doel is om elkaar te ondersteunen als het gaat om elektrificatie, autonoom rijden en digitalisering. De twee topmannen van de bedrijven benadrukken dat binnen de samenwerking alle vrijheid is om de eigen koers te bepalen die bij het merk hoort.

De twee spreken van de architectuur van de toekomst. Het gaat om nieuwe ontwikkelingen voor de komende tien jaar, waarin de algehele auto-industrie rekent op een doorbraak van de elektrische auto en autonoom rijdende voertuigen. Door samen te werken versterken beide merken hun positie, zo geven de twee bedrijven aan. Porsche voegt daar aan toe dat er alleen samen wordt gewerkt als dat zinvol is.

Porsches ontwikkelingsbaas Michael Steiner zegt: “Des te meer elektrische auto’s er op de weg verschijnen en des te zelfstandiger auto’s kunnen rijden, hoe meer vraag er komt naar traditionele sportwagens. Bij Porsche neemt de vraag naar modellen waar bestuurders nog echt zelf aan de slag moeten steeds harder toe”. Steiner voegt daaraan toe: “We geloven sterk in elektrificatie, maar we geloven ook nog steeds in de puur mechanische sportwagen als bijvoorbeeld een 911 GT3. Juist auto’s waar het echt draait om puur autorijden. Wij zullen als Porsche in de toekomst daarom ook altijd allebei hebben.” De fabrikant werkt momenteel aan een volledig elektrische sportsedan. Anders dan de koper van een 911 zal de bestuurder van de Cayenne of Panamera functies voor deels autonoom rijden wel als waardevol ervaren.

In de komende maanden zullen de techneuten van Porsche en Audi de koers binnen de samenwerking bepalen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*