Laadsysteem ABB laadt elektrische bussen binnen 4 minuten op

ABB levert de aankomende tijd twaalf snellaadsystemen voor elektrische bussen aan België. In 2018 moeten er 101 elektrisch hybride bussen van Volvo in en rondom Charleroi rijden, wat het grootste elektrische busnetwerk van Europa zal worden. De laadsystemen van ABB maken dit mogelijk.

Dat meldt ABB in een persbericht.

Elektrische bussen

Eerder dit jaar werden er al drie laadstations in gebruik genomen in het Belgische Namen. Deze laadstations zijn in staat om elektrische bussen binnen vier minuten op te laden. ABB installeert het laadsysteem Oppcharge, dat bussen en andere elektrische voertuigen van bovenaf oplaadt (zie foto). Het laadsysteem heeft een laadvermogen van 150 kilowatt.

“Anders dan in Nederland hoeven bussen hiervoor niet naar het depot. De laadpalen staan gewoon aan de eindpunten van de busroutes en worden qua design aangepast aan de omgeving,” zegt Daan Nap, sales director global bus charging bij ABB, in het persbericht. “Dit is het grootste netwerk elektrische bussen, dat een enorme milieu-, tijds- en capaciteitswinst oplevert.”

Volvo

De elektrische bussen van Volvo, waarvan er in 2018 101 moeten rondrijden in en rondom Charleroi, verbruiken 60 procent minder energie dan een vergelijkbare dieselbus. Daarnaast zijn ze veel stiller en rijden ze het overgrote deel van hun routes emissievrij.

1 Reactie

 1. Nu heb ik niets tegen persberichten, maar dit is wel een iets te “wij van WC-eend adviseren WC-eend” bericht

  1 – Oppcharge is een merknaam van Volvo, en geen naam voor een industriestandaard.
  2 – Dit zijn geen elektrische bussen, maar plug-in diesel Hybride bussen. Van het grootste elektrische netwerk is dus geen sprake. Het is een geweldige stap voorwaarts, maar om nu iets te claimen maakt dit het niet per se waar.
  3 – waar laadpalen geplaatst worden, in Nederland of daarbuiten, heeft te maken met aanbestedingsvoorwaarden en lokale mogelijkheden en niet met techniek
  4 – het vermogen waarmee geladen wordt door ABB is 1/3de van dat van de bussen voor Connexxion in AML
  5 – in AML, Groningen, Utrecht, Maastricht, Venlo, Keulen etc. wordt op de route geladen.

  Laten ze dus een belangrijk (en concurrerend?) project in Eindhoven niet uit haar verband trekken zonder de uitgangspunten en de beperkingen te kennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*