‘Super-EV’ Qoros 9 QlectricQ ontworpen met Koenigsegg

Op de autoshow in Shanghai presenteert Qoros een conceptcar die het samen ontwikkelde met supercarbouwer Koenigsegg. Supercarprestaties zonder schadelijke uitstoot, en aan actieradius geen gebrek.

Het Chinees-Israëlische merk Qoros onthult op de beurs Auto Shanghai, later in april, een nieuwe conceptcar. Het gaat om een volledig elektrisch aangedreven model dat mede ontwikkeld is door supercarfabrikant Koenigsegg. Qoros spreekt dan ook over een ‘super-EV’ (waarbij ‘EV’ staat voor ‘elektrisch voertuig’).

Dan kun je denken aan een 0-100 km/uur-sprint in 3 seconden – als bij een supercar – maar dan zonder schadelijke uitstoot. Bovendien zou dit mooie prestatiecijfer gecombineerd worden met een actieradius van 500 km op een stroomlading.

De naam van het nieuwe model luidt 9 QlectriQ. De vierdeursauto biedt plaats aan vier personen en heeft de vorm van een zogenaamde fastback. De 9 QlectriQ zou een zelfdragende carrosserie van koolstofvezel hebben. Bij dit artikel vind je alvast wat teaserafbeeldingen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*