België-Deeldienst van elektrische scooters breidt uit in Brussel

Elektrisch scooterdelen zat in een testfase in Brussel. Nu wordt de dienst Scooty evenwel geleidelijk aan uitgebreid.

Sinds begin oktober experimenteert een Belgische start-up met elektrisch scooterdelen in de straten van de hoofdstad. Het principe is simpel: je downloadt een app, waarmee je een scooter in de buurt kan lokaliseren. Je kan de tweewieler vervolgens unlocken met je smartphone. Helm uit de koffer halen en hop, naar je bestemming!

25 cent per minuut

Momenteel zijn er 25 scooters beschikbaar voor 500 testgebruikers. De gecoverde zone is beperkt tot Louiza, Kastelijn, Etterbeek en het Europese Parlement. “We gaan onze activiteit geleidelijk aan uitbreiden”, belooft Bram Vandeperre, de oprichter van Scooty. Volgende maand komen er 25 nieuwe scooters in circulatie en daarna komen er telkens 25 per maand bij, tot er 125 rondrijden.

“We willen zowel nieuwe gebruikers verleiden als de capaciteit voor onze huidige klanten vergroten”, zegt de start-up. Ook het gebied waar je een scooter kan nemen en droppen, wordt uitgebreid naar Dansaert, Sint-Katelijne, Tour & Taxis en Docks. Het tarief bedraagt 25 cent per minuut, met een minimum van tien minuten. Tijdens de testfase duurde het gemiddelde traject 15 minuten.

Testfase in Antwerpen

Op termijn zouden er zowat 700 elektrische scooters beschikbaar moeten zijn in Brussel. In Parijs heeft free-floating (geen stations, je lokaliseert een tweewieler met je smartphone) zijn sporen al verdiend. In België wil Scooty uitbreiden naar Antwerpen. De testfase begint er deze zomer. “Er is een reële vraag, dus we gaan ervoor”, zegt Bram Vandeperre. “Maar zowel in Brussel als Antwerpen doen we het rustig aan. We willen niet dezelfde fouten maken als sommige start-ups, die veelbelovend starten maar dan onderuitgaan omdat ze geen stevige basis hebben.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*