Skoda toont nu ook interieur Vision E

Nadat het merk vorige week de Vision E conceptcar onthulde, laat Skoda nu ook het interieur zien. We zien veel ruimte, veel schermen en draaibare stoelen.

Skoda onthulde vorige week de elektrische conceptcar Vision E, maar hield het interieur nog even geheim. Nu kunnen we ook zien hoe Skoda de toekomst van de interieurs in gedachte heeft. In het interieur is het vooral ruim. Dat wordt verder versterkt door het gebruik van veel glas en een vormgeving die de ruimtelijkheid benadrukt. De bagageruimte is ‘opmerkelijk groot’, aldus de Tsjechen.

Voor ieder één

De Vision E biedt plaats aan vier inzittenden, die niet alleen allen een eigen stoel hebben, maar ook een eigen touchscreen. Naast de schermen voor zich, hebben ze in de armleuningen extra touchscreens voor de bediening ervan. Alle functies van Skoda Connect zijn ermee te bedienen. Als dit nog niet genoeg is, heeft ook iedere inzittende zijn eigen draadloze smartphonelader in het portier.

Draaibare stoelen

Hoewel de Vision E is voorzien van autonome rijtechnologie, is dat nog wel op een niveau waarbij de bestuurder zelf moet blijven opletten voor het geval dat. Toch hebben alle vier de stoelen in het interieur een ligstand, waarbij het stuur kan wegklappen. Bij het openen van het portier draaien de stoelen automatisch 20 graden naar buiten zodat je makkelijk kunt in- en uitstappen. Deze functie valt onder Skoda’s Simply Clever-label. Helemaal nieuw is het echter niet. Verschillende Amerikaanse auto’s hadden dit bijvoorbeeld in de jaren ’60 al, hoewel het toen nog niet automatisch ging.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*