Foodtruck Watt: de eerste volledig elektrische

Iris Heerkens en Linde van der Wel zijn de exploitanten van de allereerste en vooralsnog enige elektrisch aangedreven foodtruck van het land, Watt.

Het Citroën-busje uit de jaren 60 werd in een gezamenlijk project van cateraar Ma Guise en studenten van de Rotterdamse Hogeschool voorzien van een elektromotor en de benodigde accu’s. Daarmee is het mogelijk om met 80 kilometer per uur naar iedere gewenste locatie te rijden. De actieradius is beperkt. Komt er dus een aanvraag die te ver buiten thuishaven Rotterdam ligt, dan maken de dames gebruik van hun vaste slepers, de broers Cor en Ger.

Foodtruck: ‘Van falafel tot oesters met champagne’

Het duo kent elkaar van de Hotelschool in Maastricht. Tijdens een buitenlandse stage in San Sebastian zagen ze een foodtruck staan en het idee om dit in de toekomst ook te gaan doen, was daarmee geboren. Via Linde’s vader, Dudok Groep-directeur Bart van der Wel (waar Ma Guise onder valt) werden ze na hun afstuderen gepolst of Watt niet iets voor hen zou zijn. Ja dus! Ze dachten vervolgens actief mee over de invulling van het concept en de kleurstelling. Inmiddels hebben ze al op meerdere locaties in Nederland gestaan. De modulaire indeling van de truck maakt het mogelijk om in te spelen op de wens van de klant. ‘Van worst tot falafel, maar ook oesters met champagne, het kan allemaal’, zegt Linde. Er is ondersteuning vanuit Ma Guise, maar de twee jonge ondernemers zijn in belangrijke mate zelf verantwoordelijk voor de acquisitie. Volgens Iris staan er voor de komende maanden alweer een paar mooie evenementen in de agenda. ‘Of het feit dat we elektrisch zijn voordelen biedt? Absoluut’, vervolgt ze. ‘Er is veel concurrentie en dit zorgt voor onderscheid. Zelfs Esso en Shell hebben ons benaderd om bij hen te komen staan.’

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*