‘4 van de 10 autorijders willen overstappen naar elektrisch rijden’

Vier van de tien autorijders wereldwijd maken in de aankomende vijf jaar hoogstwaarschijnlijk de overstap naar een elektrische auto. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Dalia Research, onder 43.000 mensen uit 52 landen.

Elektrische auto

Uit de enquête blijkt dat 31 procent van de ondervraagden in Noord-Amerika de overstap naar een elektrische auto in de planning heeft staan. In Mexico ligt dit percentage iets hoger: 39 procent.

Thailand voert de lijst aan: in het Aziatische land zegt 66 procent van de ondervraagden een elektrische auto aan te schaffen in de aankomende vijf jaar. In China zegt 58 procent voor 2022 een elektrische auto aan te schaffen.

Japan bungelt onderaan; slechts 16 procent van de ondervraagden wil de overstap naar een elektrische auto maken. De reden hiervoor ligt in het feit dat waterstofauto’s populairder zijn in het Aziatische land. Verschillende automakers in Japan zetten ook groot in op waterstof.

Ook in Duitsland viel het percentage laag uit: slechts 22 procent. In Nederland valt dit percentage iets hoger uit, maar nog steeds lager dan het gemiddelde: 32 procent.

Actieradius

Accu-angst blijkt nog steeds het grootste obstakel voor consumenten, om de overstap naar elektrisch vervoer te maken. De ontwikkelingen op het gebied van batterij-technologie en het steeds groter wordende laadnetwerk wereldwijd, moeten deze angst uiteindelijk wegnemen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*