Grote busorder Connexxion voor VDL

Personenvervoerder Connexxion heeft een grote order geplaatst bij de Eindhovense producent van bussen VDL. Voor de regio Amstelland-Meerlanden breidt Connexxion zijn busvloot uit met honderd elektrisch aangedreven bussen. Daarnaast heeft Connexxion ook achttien dubbeldekkers besteld. Die hebben overigens geen elektromotor.

VDL spreekt vrijdag van de grootste order van elektrische bussen in de geschiedenis van het bedrijf. Ook zou het volgens VDL voor het eerst zijn dat in Nederland dubbeldekkers ingezet worden voor het openbaar vervoer. De honderd elektrische bussen, de zogenoemde Citea’s, worden onder meer ingezet op buslijnen rondom Schiphol. De dubbeldekkers zijn bestemd voor de snellijnen tussen Haarlem en Amsterdam-Zuid.

Financiële details over de order werden niet bekendgemaakt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*