E-Raw Electric: een schitterende elektrische motor

Elektrische motoren kunnen er nog net zo ambachtelijk vet uitzien als klassieke motoren. Dat bewijst Essence Motorcycles met dit schitterende E-Raw Electric Concept.

We schrijven hier geregeld over elektrische auto’s, maar elektrische motoren zijn ook helemaal hot and happening. Zo brengt Harley Davidson bijvoorbeeld binnen vijf jaar een volledig elektrische motor op de markt. Porsche onthulde onlangs al een elektrische conceptmotor, die in principe zo de weg op zou kunnen. Een groep Nederlandse studenten ging zelfs al in tachtig dagen de wereld rond op elektrische motoren. Tof!

Qua technologie zit het dus wel goed, nu het design nog. Elektrische motoren zien er vaak futuristisch uit. Veel wit, blauw en slick vormgegeven onderdelen. Het zijn echte gadgets geworden, net zoals Tesla’s. Daarmee komen we aan bij de reden dat sommige puristen het geen echte motoren en auto’s noemen: dat stukje ruwe ambacht mist.

Het Franse Essensce Motorcycles komt gelukkig met een oplossing. De motorbouwer bewijst namelijk dat het ook anders kan. Niet alles hoeft ontzettend modern en strak te zijn. Maak kennis met de Essence Motorcycle E-Raw Electric Concept, een stoere motor waarbij dat stukje beleving niet verloren gaat. De motor combineert simpliciteit, duurzaamheid en ambacht.

Essence Motorcycles is ondertussen al aan het sleutelen aan versie 3.1, maar voorlopig is de motor helaas nog niet te koop. We kunnen wel alvast genieten van wat de motor op papier allemaal kan. De motor kan binnen vier seconden van nul naar honderd kilometer per uur, met een topsnelheid van 150. De E-Raw Electric Concept heeft dankzij zijn 101. KWH batterij een bereik van 185 kilometer. Binnen dertig minuten is de accu opgeladen en kun je de weg weer op.

De toekomst van elektrische motoren ziet er dus rooskleurig uit, of je nou fan bent van die nostalgische ambacht of strakke moderne gadgets. Nu nog een flinke portie geduld en voor je het weet rijd je zelf de weg op met je elektrische motor.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*