Jaren 60 Porsche omgebouwd tot elektrische sportwagen

Hij ziet eruit als een wagen die rechtstreeks uit de sixties vandaan komt. Daar is-ie dan ook op gebaseerd, deze Kreisel Electric EVEX 910E. Het is een omgebouwde Porsche 910 die voorzien is van een elektromotor.

Achter het uiterlijk van deze retro sportwagen gaat state of the art techniek schuil

Zo’n vijftig jaar geleden raasde Porsche over de circuits met de Porsche 910 racewagen. Kreisel Electric wist een origineel exemplaar, dat nog daadwerkelijk heeft geracet, in handen te krijgen en bouwde ‘m om tot een elektrische sportwagen met retro looks.

Zijn prestaties zijn zeker niet retro: de sportwagen sprint in 2.5 seconden naar de honderd kilometer per uur en haalt een topsnelheid van meer dan 300 kilometer per uur. In tegenstelling tot de originele wagen mag deze bolide wél de openbare weg op. Hij heeft een actieradius van zo’n 350 kilometer.

Dit is natuurlijk maar een one-of-kind, daarom kunnen wij ook niet wachten totdat Porsche de Mission E op de markt brengt. De volledig elektrische auto van Porsche vliegt binnen 3,5 seconden naar de honderd, maar nog beter… de elektrische auto is binnen vijftien minuten volledig opgeladen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*