Apple pompt miljarden in chipdivisie Toshiba

Apple zou binnenkort miljarden gaan investeren in de chipafdeling van het Japanse elektronicabedrijf Toshiba.

Die miljarden heeft Toshiba ook wel nodig. Het bedrijf schrijft al een tijdje rode cijfers en verwacht dat het dit jaar een recordverlies van maar liefst 9,1 miljard dollar draait. Dat komt grotendeels door zijn kernenergiedivisie, die recentelijk failliet is verklaard.

Met de miljardeninvestering zou Apple meer dan 20 procent van de chipdivisie van Toshiba in handen krijgen. De investering wordt naar verluidt samen gedaan met Foxconn, het Taiwanese bedrijf dat bekend is omdat het de producten van Apple in elkaar zet.

De chips van Toshiba worden in allerlei producten gebruikt, zoals smartphones, laptops en servers. Het gaat dan om chips voor het werkgeheugen, de hardware die ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld apps kunt draaien.

Niet kopen maar investeren

Ondanks dat de chipdivisie van Toshiba te koop staat, lijkt Apple enkel een investering te willen doen. Dat komt volgens Bloomberg omdat het bedrijf uit Cupertino twee partijen tevreden wil houden: Western Digital en de Japanse overheid.

Te beginnen bij hardeschijffabrikant Western Digital, een partner van Toshiba. Volgens Western Digital zou Toshiba zijn joint-venture-overeenkomst met het bedrijf schenden als ze de chipdivisie zouden verkopen.

Ook ziet de Japanse overheid niet graag dat de chipdivisie van Toshiba wordt verkocht. Japan is bang dat zijn gevoelige technologie in de handen komt een buitenlandse mogendheid, en daarmee een risico voor de nationale veiligheid vormt.

Apple heeft niet op de geruchten gereageerd, Foxconn en Toshiba willen ook niet reageren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*