VIDEO-Propella: een vederlichte elektrische fiets

Een elektrische fiets is een heerlijk vervoersmiddel en zeker in Nederland met z’n uitgebreide netwerk aan fietspaden een prima alternatief voor een brommer of scooter. Het belangrijkste nadeel ten opzichte van een gewone fiets is dat door de toevoeging van een elektromotor en een accu de meeste exemplaren behoorlijk aan de zware kant zijn, wat ervoor zorgt dat je een stuk minder lekker fietst als de accu leeg is. De elektrische fietsen van Propella zijn vanaf de eerste prototypes ontworpen met het oog op gewichtsbesparing.

Overal waar kan zijn grammen weggeschaafd: gecombineerd met een moderne lichtgewicht elektromotor en een compacte verwijderbare accu komt het totaalgewicht op slechts 15,6 kilogram. Dat is zomaar de helft van wat een gewone elektrofiets kan wegen. De topsnelheid is 32 kilometer per uur en een volledig geladen accu geeft je een bereik van maximaal 65 kilometer. Ga naar Indiegogo en laat daar een bedrag van 999 dollar achter om een exemplaar te reserveren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*