Audi gaat in 2019 tweede elektrisch model produceren

De Duitse luxewagenbouwer Audi gaat vanaf 2019 een tweede volledig elektrisch model in productie nemen. De wagen wordt dit voorjaar voorgesteld op het autosalon van Shanghai, zo meldt Audi.

De eerste volledig elektrische wagen, een SUV met de naam “e-tron”, loopt vanaf volgend jaar van de band in de Brusselse fabriek van Audi. Of Brussel ook de tweede elektrische wagen, een vierdeurs coupé met de naam “e-tron Sportback”, mag bouwen is niet duidelijk. “Brussel is steeds vragende partij geweest voor zo’n tweede model, maar heeft daar tot dusver vanuit Duitsland nog geen bevestiging voor gekregen”, klinkt het vandaag unisono bij directie en vakbonden van Audi Brussels.

“We hebben er bewust voor gekozen om de Audi e-tron Sportback voor het eerst in Shanghai te tonen, omdat China wereldwijd de grootste markt voor elektrische auto’s is”, aldus marketingverantwoordelijke Dietmar Voggenreiter. “China telt ongeveer 150.000 laadstations en tegen eind dit jaar zouden daar nog eens 100.000 bijkomen. (…) In de komende vijf jaar zullen we in China vijf e-tron modellen lanceren, inclusief volledig elektrische voertuigen met een rijbereik van meer dan 500 kilometer, zoals de Audi e-tron Sportback.”

De Audi e-tron krijgt een rijbereik tot 500 kilometer en zal in 4,6 seconden de sprint van 0 tot 100 km/u kunnen afleggen. Voor de e-tron Sportback zal de autonomie meer dan 500 kilometer bedragen en zal de sprint van 0 tot 100 km/u slechts 4,5 seconden vergen.

In de Brusselse Audi-fabriek, waar momenteel nog de A1 gebouwd wordt, werken ruim 2.500 mensen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*