FAW heeft autonome trucks klaar voor serieproductie

De Chinese truckfabrikant FAW heeft afgelopen week haar Jiefang J7 concept truck autonoom laten rijden op haar eigen technologiecenter in Changhun.

Behalve de J7, beoogd opvolger van de FAW J6 lange-afstandstruck, reed er ook een J6 constructietruck autonoom rond. De FAW trucks waren volgens de Chinese site Chinese Trucks uitgevoerd met verkeerslichtdetectie, voetgangersdetetectie, adaptive cruise control, een oplossing voor automatisch laden en lossen en zijn ze op afstand bedienbaar. De zelfrijdende trucks van FAW zouden al in 2018 in serieproductie moeten gaan.

FAW heeft twee jaar geleden al technologie voor autonoom rijden gepresenteerd op de Shanghai Auto Show, onder de naam ‘Zhitu’. Die technologie werd tot nu toe toegepast in de personenauto Hongqi H7 maar is nu ook toegepast in bedrijfsauto’s van FAW. Met de presentatie van de Zhitu voor bedrijfsauto’s start FAW met een plan om de autonome truck in drie fases op de markt te brengen. Bij de laatste fase, in 2025, is het doel om een volledig autonome truck te hebben plus een open-source platform voor de gehele truckindustrie, zodat die daar van kan profiteren.

FAW Jiefang tekende tijdens de demonstratie overigens samenwerkingsovereenkomsten met belangrijke industriële partners, zoals Baidu, Hirain, Ericsson, China Mobile, Bosch, Continental, ZF en Optimum Nano.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*